Kanot, Kajak, Båt

Det finns underbara platser där man kan hyra kanot, kajak eller båt om du vill ta en tur på sjön eller ån.

Trolska Båtturer – med M/S John Bauer längs sjöar och kanaler.

Njut av en förtrollande båttur. Med M/S John Bauer glider vi på Bunn, Ören och Kvarnsjöarna och längs näckrosfyllda kanaler där man med fantasins hjälp kan se trollen och älvorna bakom varje krök. Upplev konstnären Bauers inspirationsmiljö med fika ombord eller på en chartertur där mat och dryck kan bokas till. Vi passerar John Bauers Björkudden, graven på Särö och berättar om sjösänkningen, kanalbygget och om John Bauers tragiska öde på Vättern. Möten och konferenser med middag i vår sjöstuga för upp till 50 personer.

 

Paddla kajak på sjön Solgen.

Upplev känslan av att komma nära naturen i en kajak. Kajakpaddling är ett underbart sätt att uppleva naturen, fågellivet och vattnet där man sitter djupt ner i kajaken i höjd med vattenytan och ljudlöst paddlar nära öar och stränder. Paddla i sjön Solgen eller Solgenån. Guidade turer efter förfrågan. Halvdag/kväll, dag- eller veckouthyrning.

 

Kanotupplevelse på Svartån med lunch korg.

Tänk dig att höra ett svagt kluckande när paddeln skär vattenytan. Det är nu du har chansen att uppleva naturen på nära håll.
Du startar i Anebysjön för att sedan paddla söder ut via Svartån till Flisbysjön. Turen genom Svartån som rinner lugnt och stilla ger en avkopplande känsla med närhet till rik växtlighet och omväxlande djurliv (påminner bitvis om regnskogen).