Smakäventyr

Smålandsmat

Smålänningen är känd för sin klurighet och uppfinningsrikedom. Dessa egenskaper kombinerad ihop med naturens resurser blir ett genuint Smakäventyr. Småland har många caféer där du får gott kaffe och hembakat, som avrundning blir en pralin med fyllning av chokladtryffel smaksatt med äkta skogsbär en riktig småländsk smakupplevelse.

Det är något väldigt speciellt med matlagning utomhus

Allt verkar bara smaka så mycket bättre! På Målsånna Gård blir matupplevelsen äkta och genuin när vi tillbringar en hel eftermiddag eller kväll på vår härliga lägerplats vid Anebysjön. Där tänder vi elden och lagar en varierad middagsmeny tillsammans med våra gäster. Att ha kul är det bästa verktyget! När alla blir delaktiga är matlagning utomhus en fantastiskt familjeaktivitet. Vi på Målsånna står för mat och lättdryck, handledning och utrustning. Välkomna!

Timjan Café & Restaurang

Välkommen till Timjan – Café – Restaurang – Örtagård,  beläget djupt inne i den småländska skogen. Här njuter du i unik miljö av hembakat och hemlagat på närproducerade råvaror. Försäljning av björksav, marmelader. vinägrar m.m. Besök växthuset med spännande plantor och trädgårds-presentartiklar. Medlem i regional matkultur.

Chocolaterie – Butiken med vardagslyx, catering med enbart svenskt kött i alla menyer.

Egentillverkade praliner av lokala bär och lokala specialiteter som småländsk ostkaka med sylt & grädde. Stort urval av kaffe och te. Vi serverar kaffe, varm choklad. Sommartid Sia glass. I butiken Chocolaterie beställer ni catering från Smålandskalaset, t. ex. en utflyktskorg med lokal mat, smörgåstårta eller 3-rätters middag. All catering måste förbeställas.

Hjortsjö gårdsmejeri med ostar

Hjortsjö gårdsmejeri

Våra Fjällkor betar på ogödslade hagmarker. Mjölken från Fjällkor har goda ystningsegenskaper vår mjölk som produceras används på Hjortsjö gårdsmejeri och ystas framför allt till hemost, som ibland varieras med olika smaker från kummin eller vitlök. Den kan också vara mild som en hushållsost.

Välkomna

Bokningsförfrågan via telefon 070-3606103

Till kartan…